ГоловнаЕкономікаДержава

Підприємці розповіли Гройсману про ситуацію із залізничними вантажоперевезеннями

Керівники галузевих асоціацій просять розглянути питання на засіданні уряду.

Підприємці розповіли Гройсману про ситуацію із залізничними вантажоперевезеннями
Фото: 112.ua

Питання про оцінку діяльності в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова і ситуації в держкомпанії необхідно розглянути на засіданні Кабінету міністрів України в присутності представників найбільших галузевих об'єднань української економіки.

Про це йдеться в листі, підписаному керівниками низки галузевих асоціацій і адресованому прем'єру Володимиру Гройсману, передає МінПром.

У ньому наголошується, що раніше депутати Верховної Ради комітету з питань транспорту звернулися до прем'єра з пропозицією розглянути питання щодо ситуації в "УЗ" та ефективності її керівництва на засіданні Кабінету міністрів України до 1 липня.

На думку авторів листа, присутність на цьому засіданні КМУ представників провідних галузевих об'єднань промисловості і сільського господарства сприятиме об'єктивному, всебічному і конструктивному обговоренню проблем, які склалися сьогодні у сфері залізничних вантажних перевезень.

Залізничний транспорт забезпечує близько 60% всіх вантажоперевезень в Україні, і його безперебійна робота має критично важливе значення для провідних галузей національної економіки, йдеться у зверненні до В. Гройсмана.

Його автори нагадують, що восени 2017 р. Є. Кравцов обіцяв бізнесу підвищення операційної ефективності "Укрзалізниці", поліпшення якості наданих послуг, ліквідацію корупції в сфері розподілу вантажних вагонів "УЗ" тощо.

"На жаль, обіцяних змін не відбулося. Ми не тільки своєчасно не отримуємо замовлені вагони, але навіть не отримуємо доступ до тих, за які вже заплатили в рахунок оренди. Вагони простоюють на вузлових станціях, а підприємства продовжують зазнавати збитків, зриваючи строки виконання своїх контрактів", - наголошується у листі. Так, гострий дефіцит вантажних вагонів і тягового складу "Укрзалізниці" стримують розвиток української економіки, її транзитного та експортного потенціалу, вказують автори звернення.

Документ підписали голови Федерації металургів України Сергій Біленький, об'єднання "Укрметалургпром" - Олександр Каленков, Союзу хіміків України - Олексій Голубов, асоціації "Укрцемент" - Павло Качур, Української зернової асоціації - Микола Горбачов, асоціації виробників феросплавів УкрФА - Сергій Кудрявцев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram