ГоловнаЕкономікаБізнес

Турчинов запропонував дозволити приватизацію оборонних підприємств

Це дозволить залучати західні інвестиції в сферу ОПК.

Турчинов запропонував дозволити приватизацію оборонних підприємств
Фото: стоп-кадр видео

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив про підготовку законопроекту про зняття обмежень на приватизацію державних оборонних підприємств.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми проводимо активну роботу і з Кабінетом Міністрів, і з Верховною Радою, зокрема з профільним комітетом, щоб на законодавчому рівні зняти будь-які обмеження щодо приватизації державних оборонних підприємств, а також інвестування, в тому числі залучення зарубіжних інвестицій в ці підприємства, що на сьогоднішній день жорстко обмежує українське законодавство", - сказав секретар РНБО на брифінгу у вівторок, 26 червня.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року заступник гендиректора "Укроборонпрому" Володимир Кострицький заявив, що 90% підприємств оборонного комплексу пропонується перемістити з сектора підприємств, що не підлягають приватизації, в сектор підприємств, які підлягають корпоратизації. За його словами, це дозволить створювати на базі оборонних заводів спільні підприємства, в яких більшість акцій буде належати державі.

Влітку 2017 року уряд на засіданні у вівторок затвердив стратегічне бачення управління державними підприємствами, згідно з яким у державній власності повинні залишитися 15 особливо важливих державних комерційних підприємств і 363 об'єкти, що забезпечують виконання державою своїх функцій в оборонній сфері, сфері охорони здоров'я, стандартизації і метрології, соціальної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram