ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ почав пошук радників для приватизації ОПЗ і ОГХК

За новим законом великі об'єкти продають із залученням професійних радників.

ФДМ почав пошук радників для приватизації ОПЗ і ОГХК
Фото: obozrevatel.ua

Фонд державного майна оголосив перші конкурси з відбору радників для надання послуг з підготовки до приватизації та продажу пакетів акцій для шести з 22 підприємств, схвалених урядом до приватизації 2018 року. 

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету "Відомості приватизації".

Радники мають допомогти в продажу 100% ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", 70,70% ПрАТ "Індар", 100% ПАТ "Президент-готель", держпідприємств "Вугільна компанія "Краснолиманська" і "Завод "Електроважмаш", а також 99,56% ПАТ "Одеський припортовий завод".  

У всіх випадках фіксований розмір оплати послуг радника встановлено до 0,5% вартості активів підприємства, приведеної до частки держави в ньому. У разі продажу об'єкта розмір змінної частини становить до 2% від вартості проданого об'єкта приватизації.

Нагадаємо, на початку 2018 року Верховна Рада ухвалила закон про приватизацію державного майна, який був однією з вимог Міжнародного валютного фонду.

Він ділить об'єкти державного майна на великі (з активами понад 250 млн гривень) і малі. Перші будуть продаватися із залученням професійних радників, а другі - на електронних майданчиках, таких як "Prozorro. Продажі", де продаються активи збанкрутілих банків, непрофільні активи державних підприємств.

Оцінювачів у процесі приватизації більше не буде, вартість об'єктів визначатиме ринок.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram