ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян розраховує на відкриття в Україні заводу Tesla

"Такі компанії, як Tesla, є і повинні бути в нашій країні".

Омелян розраховує на відкриття в Україні заводу Tesla
Tesla
Фото: EPA/UPG

Міністерство інфраструктури України в рамках транспортної стратегії до 2030 року розраховує на появу в Україні заводу Tesla.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, пише агентство УНІАН.

"Технологічність у сфері інфраструктури можлива тільки завдяки залученню всесвітніх компаній в Україну. Такі компанії, як Hutchison Port, DP World, General Electric, Bombardier, Tesla, Ryanair, є і повинні бути в нашій країні. Ми віримо в те, що нам вдасться переконати найбільшого виробника електрокарів у світі - Tesla - створити свій завод з виробництва електробатарей в Україні", - сказав він 21 червня під час офіційного оголошення про початок впровадження Національної транспортної стратегії України до 2030 року Drive Ukraine.

Ця стратегія була прийнята Кабміном 30 травня 2018 року. Це документ, який визначає розвиток транспортної та інфраструктурної галузей на найближчі 12 років.

Стратегія передбачає будівництво 10 автобанів, зникнення маршруток, збільшення числа працюючих аеропортів з 19 до 50, повне оновлення всіх локомотивів і вагонів. За задумом МІУ, п'ять з 11 глобальних гілок надшвидкісного наземного транспорту ("гіперлуп") пройдуть через територію України.

Усього в транспортну галузь планують залучити 60 млрд доларів інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram