ГоловнаЕкономікаДержава

Держстат відзначає зниження цін на продукти харчування

Найбільше подешевшали яйця.

Держстат відзначає зниження цін на продукти харчування
Фото: william87/Depositphotos

За даними Державної служби статистики України, в травні 2018 року яйця, гречка, картопля і цибуля стали лідерами за зниженням цін порівняно з попереднім місяцем. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Найбільше подешевшали яйця, які втратили 10% вартості (24,17 грн/десяток у травні проти 26,65 грн/десяток у квітні).

Також знизилися ціни на гречані крупи (8%), цибуля ріпчаста (4,1%), картопля (3,8%), сало (2,4%); цукор (2%); куряче філе (1,8%).

"Майже незмінними порівняно з квітнем залишилися ціни на масло вершкове, олію, хліб і борошно, макаронні вироби, свинину і яловичину, молоко, сири і буряк", - ідеться в повідомленні.

Разом з тим відбулося підвищення цін на моркву, капусту білокачанну і яблука, що пов'язано з сезонним фактором.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що ціни на продукти харчування і безалкогольні напої зросли на 13,7% у травні 2018 року порівняно з травнем 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook і Twitter