ГоловнаЕкономікаБізнес

НБУ подав позов проти Коломойського за місцем його проживання у Швейцарії

Розгляд стосується кредитів на 10 млрд гривень.

НБУ подав позов проти Коломойського за місцем його проживання у Швейцарії
Игорь Коломойский
Фото: PhtoXPress

Національний банк подав позов проти Ігоря Коломойського, колишнього співвласника ПриватБанку, за місцем його проживання до Суду першої інстанції Женеви.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Судові справи стосуються виконання Коломойським його зобов'язань особистої поруки перед Національним банком за 2016 рік. Мета позовів - забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Національний банк надав ПриватБанку в період між 2008 і 2015 роками. Загалом позови спрямовані на погашення заборгованості у справі п'яти кредитних договорів на суму близько 10 млрд гривень.

Ще один пакет позовів подано в Господарський суд Дніпропетровської області - за місцем розташування активів Коломойського в Україні.

"ПриватБанк отримав кредити рефінансування від НБУ під забезпечення поручительств, наданих особисто Ігорем Коломойським. Але сьогодні зрозуміло, що в той час ПриватБанк насправді не міг повернути ці кредити. Зрештою, державі довелося націоналізувати банк ціною значних витрат в еквіваленті 5% ВВП, щоб захистити інтереси мільйонів власників рахунків і зберегти фінансову стабільність. НБУ зараз вживає і вживатиме далі правових заходів, необхідних для відшкодування Ігорем Коломойським цих коштів", - прокоментувала подачу позовів заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram