ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд у Москві задовольнив позов ВТБ до Ukrainian Chemical на $46 млн

Основний борг становив $39,4 млн, відсотки - $6,8 млн.

Суд у Москві задовольнив позов ВТБ до Ukrainian Chemical на $46 млн
Фото: vkurse.ua

Арбітражний суд Москви у вівторок задовольнив позов ВТБ до Ukrainian Chemical (Київ) на суму $46,2 млн. Грошові кошти повинні бути стягнуті у рублях за курсом ЦБ РФ на день оплати, передає "Интерфакс".

Минулого засідання суд залучив ТОВ "Титанові інвестиції", яке виступало третьою особою у справі, як співвідповідача до позову.

На засіданні у вівторок суд відмовив компаніям у задоволенні зустрічного позову до банку про визнання договору недійсним, а також відмовив представнику ТОВ "Титанові інвестиції" у задоволенні клопотань про зупинення провадження у справі.

Суд також відмовив "Титановим інвестиціям" у задоволенні кількох клопотань про відвід суду у зв'язку з тим, що, за словами судді, вони були подані з порушенням Арбітражного процесуального кодексу.

Представник ВТБ заперечував проти задоволення всіх заявлених клопотань. Він заявив на засіданні, що борг стягується за укладеним сторонами договором від 24 квітня 2015 року зі строком повернення 1 червня 2016 року. Згідно з документом, банк виділив Ukrainian Chemical Products $39,39 млн. Кредит повернуто не було.

Станом на 15 травня 2018 року основний борг становив $39,4 млн, а відсотки - $6,8 млн.

Представники Ukrainian Chemical Products і ТОВ "Титанові інвестиції" заявили на засіданні, що труднощі в погашенні боргу виникли у зв'язку з приєднанням Криму до Росії та введенням міжнародних санкцій.

Раніше суд задовольнив клопотання ВТБ про збільшення розміру вимог до Ukrainian Chemical Products до приблизно $46 млн за рахунок відсотків.

"Титанові інвестиції" зареєстровані у червні 2014 року і, за даними ЕГРЮЛ, належать кіпрській Letan Investments Limited - засновнику холдингової компанії українського бізнесмена Дмитра Фірташа Group DF International GmbH (Австрія). У довгостроковій оренді "Титанових інвестицій" з осені 2014 року перебуває майно заводу "Кримський титан" (великий виробник діоксиду титану, Армянськ, Крим). Наразі підприємство має назву "Вірменська філія ТОВ "Титанові інвестиції".

Українське ПРАТ "Кримський титан" у 2014 році було перереєстровано з Армянська у Київ, потім Group DF перейменувала його на Ukrainian Chemical Products.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram