ГоловнаЕкономікаБізнес

General Еlectric підписала з Крюківським заводом договір про локалізацію виробництва 30 локомотивів

Яким буде рівень локалізації у відсотках - не повідомляють.

General Еlectric підписала з Крюківським заводом договір про локалізацію виробництва 30 локомотивів

Компанія GE Transportation і Крюківський вагонобудівний завод підписали угоду про локалізацію виробництва 30 локомотивів TE33A серії Evolution.

Як зазначено на сайті Мінінфраструктури, договір було підписано 5 червня в рамках форуму UARail & Partners в Одесі.

Партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом, - найбільша в історії незалежної України. У Пенсильванії (CША) вже розпочалася фінальна стадія виробництва локомотивів для "Укрзалізниці". Зараз General Еlectric продовжує визначати виробничу базу серед вітчизняних підприємств. Також заплановано створити центр сервісного обслуговування та модернізації робочого парку локомотивів.

23 лютого УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерство з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає постачання близько 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування. За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ), УЗ до кінця першого кварталу 2019 року отримає 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

З вересня 2016-го по лютий 2017 року в Україні проходила демонстраційна експлуатація вантажного дизельного локомотива ТЕ33А виробництва GE. Локомотив TE33A оснащений 12-циліндровим двигуном GE серії Evolution потужністю 4500 кінських сил, який забезпечує високу продуктивність, більшу універсальність з меншою вартістю життєвого циклу і з підвищеною надійністю при великовантажному транспортуванні. Порівняно з наявним українським парком локомотивів TE33A значно зменшать шкідливі викиди, заощадять витрати на паливо, а також суттєво збільшать інтервали між проведенням технічного обслуговування, заявили в міністерстві.

В інвентарному локомотивному парку "Укрзалізниці" - 609 магістральних вантажних тепловозів різних серій (2ТЕ116, М62, 2М62в/і, 2ТЕ10в/і), зношення - 100%, а середній вік - 30,98 року при нормативному терміні служби 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram