ГоловнаЕкономікаДержава

Україна реконструювала аварійний міст у Паланці на дорозі Одеса - Рені

"Це не просто міст. Це весь південь Одеської області, весь південь України".

Україна реконструювала аварійний міст у Паланці на дорозі Одеса - Рені
Фото: Владислав Мусиенко

Україна реконструювала міст на дорозі М-15 Одеса - Рені, який розташований біля молдовського села Паланка.

Про це повідомила прес-служба президента Петра Порошенка, який узяв участь у церемонії відкриття об'єкта.

Частина цієї траси, що з'єднує північну і південну частину Одеської області, розділені Дністровським лиманом, проходить по території Молдови. Сама дорога - власність України, але територія навколо неї - молдовська. На цьому відрізку був закритий аварійний міст, у результаті чого проїзд трасою певний час було заблоковано.

У результаті весь транспортний потік ішов через курортне селище Затока та Білгород-Дністровський автомобільною дорогою Р-70 Одеса - Білгород-Дністровський - Монаші і Р-72 КПП Старокозаче - Білгород-Дністровський.

У грудні 2016 року розпочався капітальний ремонт моста, який передбачав повну перебудову споруди.

Щоб розблокувати проїзд і розвантажити Затоку і Білгород-Дністровський, Україна взяла в оренду в Молдови ділянку землі під будівництво тимчасової дороги, яку відкрили в травні 2017 року.

Загальна вартість проекту з будівництва об'їзної дороги і реконструкції моста становила 76 млн грн.

"Це не просто міст, через який пролягла дорога з Одеси в Рені. Це весь південь Одеської області, весь південь України", - підкреслив Порошенко на церемонії.

Нагадаємо, що загальна протяжність автомобільної дороги М-15 Одеса - Рені (на Бухарест) становить 289,4 км. М-15 проходить по території дев'яти районів Одеської області, по території Молдови і з'єднує міста Одеса, Біляївка, Білгород-Дністровський, Сарата, Татарбунари, Арциз, Тарутине, Кілія, Ізмаїл, Болград, Рені, природний заповідник Вилково.

Дорога була побудована в 40-50-х роках минулого століття і зараз знаходиться на реконструкції. Роботи мають завершити до кінця 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram