ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко призначив новий склад НКРЕКП

Відібрано п'ятьох із семи членів регулятора.

Порошенко призначив новий склад НКРЕКП
Фото: telegraf.com.ua

Президент Петро Порошенко призначив новий склад Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це він повідомив на зустрічі з новими членами НКРЕКП, членами конкурсної комісії з відбору членів регулятора, представниками Світового банку і Європейського банку реконструкції та розвитку.

Членами регулятора призначені Олександр Формагей (раніше працював в "Укргідроенерго"), Дмитро Коваленко ("Укренерго"), Євген Маглеванний (Держенергоефективності), Олена Антонова (працювала у недержавних енергетичних компаніях - українській ДТЕК і американській AES) та Оксана Кривенко (співробітник апарату НКРЕКП).

Нагадаємо, до складу НКРЕКП повинні входити сім членів, серед яких її голова. Під час першої "хвилі" конкурсу проводився відбір кандидатів, з яких президент повинен був затвердити п'ятьох нових членів НКРЕКП. Комісія подала президентові 10 кандидатур, з них він і обрав п'ятьох.

Конкурсний відбір ще двох членів регулятора заблокований судом.

З кінця березня роботу НКРЕКП було заблоковано через те, що у складі комісії залишилися лише двоє членів, а для ухвалення рішення потрібно мінімум чотири голоси. Указами від 26 травня президент звільнив і цих двох членів, зокрема голову комісії Дмитра Вовка.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової та тарифної політики у цих сферах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram