ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" підтвердив виплату премій на $46 млн

Гроші розподілять між 41 людиною.

"Нафтогаз" підтвердив виплату премій на $46 млн
Фото: theinsider.ua

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" прийняла рішення про виплату співробітникам компанії премій у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді в спорі із "Газпромом" щодо транзитного контракту.

"Загальний обсяг виплат затверджено на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд дол. США), він становитиме 46,3 млн дол. США", - повідомляють на сайті "Нафтогазу".

Із цієї суми буде сплачено податок на доходи фізичних осіб й інші збори на суму понад 9 млн доларів.

"У переліку співробітників компанії, які отримають премію, - 41 особа, що прямо або опосередковано зробила значний внесок у досягнення цього результату. Цей перелік не обмежується топ-менеджментом компанії, а сума премії залежить від особистого внеску кожного співробітника", - додали в компанії.

Очікується, що в травні цього року буде виплачено першу частину премій на суму 20,7 млн доларів (541 млн грн). Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Решту виплачуватимуть протягом трьох років за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу (2,6 млрд доларів).

Нагадаємо, інформація про виплату команді "Нафтогазу", яка брала участь у судовому розгляді з російським "Газпромом" з приводу транзитного контракту, бонусів у розмірі 1% від загальної суми виграшу, з'явилася в ЗМІ 29 травня із посиланням на джерело. "Нафтогаз" пообіцяв надати офіційну інформацію 30 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram