ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін знову відклав підвищення цін на газ для населення

Дію спецзобов'язань продовжено до 1 серпня.

Кабмін знову відклав підвищення цін на газ для населення
Фото: kp.by

Кабінет Міністрів удруге відклав крайній термін для підвищення цін на газ для населення.

Згідно з рішенням, що його уряд прийняв у середу, дія спеціальних зобов'язань "Нафтогазу України" й обласних газопостачальних компаній постачати населенню і підприємствам теплокомуненерго природний газ без зміни поточних цін продовжується ще на два місяці - до 1 серпня.

У пояснювальній записці до постанови йдеться, що переговори з Міжнародним валютним фондом про приведення ціни на природний газ до рівня імпортного паритету ще не завершені, тому, з огляду на закінчення з 1 червня терміну дії положення про покладання спеціальних зобов'язань, виникає необхідність у його продовженні.

Таким чином, ціна газу для поставок населенню і ТКЕ до 1 червня не зміниться і залишиться на рівні 4942 гривень за тис. куб. м, а для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів - 6958 гривень за тис. куб. м.

Підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня і створення Антикорупційного суду - це дві головні вимоги МВФ, прогрес в яких необхідний для нового траншу в рамках чинної кредитної програми.

Нагадаємо, підвищити ціни на газ уряд мав ще з 1 квітня. За даними відправленого у відставку голови НКРЕКП Дмитра Вовка, зараз ідеться про підвищення тарифів на 65-70%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram