ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк скасував реєстрацію системи розрахунків WebMoney

Рішення прийнято у зв'язку із застосуванням санкцій до платіжної організації.

Нацбанк скасував реєстрацію системи розрахунків WebMoney
Фото: Юлія Березовська\Прес-центр НБУ

Національний банк України скасував реєстрацію внутрішньодержавної системи розрахунків WebMoney.UA (дочірнього підприємства "Фінансова компанія "ЕлМІ", Київ) після внесення до списку санкцій Ради національної безпеки і оборони. Відповідне рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем НБУ затвердив від 25 травня, повідомляє прес-служба регулятора.

Крім цього, НБУ відкликав (анулював) ліцензію дочірнього підприємства "Фінансової установи "ВМ-Фактор" на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, а також скасував його реєстрацію як учасника платіжних систем.

Нацбанк також зазначив реєстрації ТОВ "Пеймастер" як оператора послуг платіжної інфраструктури.

НБУ уточнює, що правила системи WebMoney.UA передбачали розрахунки виключно за фінансові інструменти. За підсумками 2017 року частка WebMoney.UA на ринку внутрішньодержавних переказів, здійснених з використанням платіжних систем (крім СЕП і карткових платіжних систем), становила 0,2%, за підсумками першого кварталу 2018 року - 0,08%.

Як повідомлялося, 18 травня набули чинності санкції, затверджені РНБО 2 травня. У відомстві зазначили, що ці санкції вводяться проти юридичних і фізичних осіб, які "пов'язані з російською агресією проти України", а також щодо яких "були застосовані відповідні рішення" урядами США і країн Європейського союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram