ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ програв апеляцію щодо "Буковелю"

Нацбанк подасть касаційну скаргу.

НБУ програв апеляцію щодо "Буковелю"
Фото: gorodok.rv.ua

Апеляційний господарський суд Києва відхилив скаргу Національного банку України (НБУ) і залишив чинним рішення Господарського суду Києва від 21 лютого, яким суд задовольнив позов ТОВ "Скорзонера" (кінцеві бенефіціари Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов) до центробанку і розірвав кілька іпотечних договорів на майно гірськолижного курорту "Буковель".

"Апеляційні скарги залишено без задоволення, рішення суду першої інстанції залишено без змін. Національний банк оскаржить рішення судів першої та апеляційної інстанцій у встановленому законом порядку", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ.

Договори були укладені між "Скорзонерою" і НБУ в жовтні 2014 року як забезпечення боргових зобов'язань ПриватБанку перед Нацбанком за кредитами рефінансування.

21 лютого Господарський суд Києва дійшов висновку, що НБУ міг списати заборгованість із рефінансування з рахунків націоналізованого ПриватБанку, але не зробив цього. Крім того, під час підписання цих договорів неможливо було припустити, що банк згодом націоналізують.

Гірськолижний туристичний курорт "Буковель" перейшов на баланс ПриватБанку під час націоналізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram