ГоловнаЕкономікаДержава

Рейдери намагалися захопити державний гранітний кар'єр у Житомирській області

"Головинський кар'єр" змогли повернути в держвласність рік тому.

Вранці у вівторок відбулася спроба рейдерського захоплення державного підприємства "Головинський кар'єр" у Житомирській області.

"Сьогодні о 6:30 ранку близько 50 озброєних людей напали на підприємство, охорону заблокували, викрали документи, сервер, сейф, у якому було майже 100 тис. гривень. Після приїзду поліції і спецпідрозділу КОРД вдалося затримати 30 осіб, решта втекли. При собі вони мали рації, ножі, намети, продуктові набори. Підприємство планували утримувати не один день", - написав в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров у фейсбуці.

На сайті обласної поліції повідомляють, що повідомлення про порушення правопорядку на гранітно-видобувному підприємстві в с. Головине Черняхівського району надійшли одночасно від двох сторін конфлікту, пов'язаних із цим виробництвом.

Попередньо встановлено, що вранці на територію гранітного кар'єру увірвалися група чоловіків у камуфляжному одязі, які витіснили охорону і силоміць заволоділи документацією державного підприємства в адміністративній будівлі.

Затримано 30 осіб, які назвалися працівниками охоронного підприємства, зареєстрованого у Вінницькій області. У чоловіків вилучено пістолет ПМ, спецзасоби, балончики з подразливою речовиною, рації та інші засоби.

Нагадаємо, єдиний майновий комплекс держпідприємства "Головинський кар'єр" повернули в державну власність з незаконного користування колишнього орендаря в січні 2017 року.

Головинський кар'єр є одним з найважливіших об'єктів держави у видобувній галузі. Обсяг запасів унікального граніту, який використовують для будівництва й оздоблення, в ньому оцінюють ще у 200 років.

Головинський кар'єр підпадає під приватизацію і належить до об'єктів малої приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram