ГоловнаЕкономікаДержава

Суд призупинив відбір двох членів НКРЕКП

Втім, у президента залишається можливість призначити п'ять із семи членів регулятора.

Суд призупинив відбір двох членів НКРЕКП
Фото: telegraf.com.ua

Окружний адміністративний суд Києва призупинив конкурсний відбір двох членів Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це повідомила нардеп Ольга Белькова у фейсбуці та оприлюднила ухвалу суду від 14 травня. Її винесено за клопотанням Антона Гудаченка, якому номінаційна комісія відмовила в участі в конкурсі через недостатній досвід роботи.

До складу НКРЕКП повинні входити сім членів, серед інших її голова. У ході першої "хвилі" конкурсу проводився відбір кандидатів, з числа яких президент має затвердити п'ять нових членів НКРЕКП. Комісія подала президенту 10 кандидатур.

У рамках другої "хвилі" мають відібрати кандидатів на ще дві посади в НКРЕКП. Саме цей конкурс суд ухвалив зупинити.

Номінаційну комісію очікує судовий процес із нинішнім керівником НКРЕКП Дмитром Вовком,  що оскаржив у суді відмову йому в участі в першому конкурсі. Засідання суду в цій справі призначено на 17 травня.

З кінця березня роботу НКРЕКП заблоковано через те, що в складі комісії залишилися лише два члени, а для ухвалення рішення потрібно мінімум чотири голоси.  

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram