ГоловнаЕкономікаДержава

Омелян анонсував капітальний ремонт траси Київ-Одеса у 2019 році

Міністр залишився задоволений якістю аварійного ремонту.

Омелян анонсував капітальний ремонт траси Київ-Одеса у 2019 році
Фото: Владислав Мусиенко

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в 2019 році почнеться капітальний ремонт автодороги М-05 Київ - Одеса.

"Повертаємося до Києва відремонтованою трасою М05. Ремонт, як тимчасовий, загалом ок. З наступного року приступаємо до капітального", - написав він у фейсбуці.

Наприкінці квітня "Укравтодор" відзвітував про завершення аварійного ремонту на дорозі М-05.

Там відзначили, що більшість ділянок дороги М-05 експлуатується з понаднормативними термінами і вже давно потребує капітального ремонту. Зокрема, на проведення капітального ремонту на ділянці від Білої Церкви до Одеси необхідно 16 мільярдів гривень.

"Укравтодор" веде переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком про надання кредиту для проведення капітального ремонту М-05 на ділянці дороги Біла Церква - Умань (87-206 км) завдовжки 118,6 км.

Автодорога державного значення М-05 Київ - Одеса є частиною міжнародного транспортного європейського коридору Е95 Гельсінкі - Київ - Одеса - Димитровград - Алексанруполіс. Це єдиний в Україні коридор категорії 1-Б на всій протяжності дороги.

Інтенсивність руху на М-05 становить від 10 до 48,5 тисяч автомобілів на добу в Київській області, в Черкаській області - від 10 до 16 тисяч автомобілів на добу, в Одеській області - від 10 до 40 тисяч автомобілів на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram