ГоловнаЕкономікаДержава

НБУ та МВФ провели перемови про п'ятий транш кредиту для України

Українська сторона переконана в неминучості реформ.

Україна та Міжнародний валютний фонд обговорили кроки, необхідні для надання чергового, п'ятого траншу кредиту.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку за результатами зустрічі у Вашингтоні української делегації на чолі з головою Національного банку Яковом Смолієм з першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном. 

Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

"Україна досягла істотного прогресу в стабілізації економіки і створенні потенціалу для зростання. Міжнародна ситуація нині сприятлива для реформ, тому важливо не втрачати часу. Ми готові допомагати Україні в забезпеченні успіху її реформаторських зусиль", - зазначив перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон.

Своєю чергою голова НБУ відзначив, що українська сторона переконана у неминучості реформ, які важливі для забезпечення макроекономічної стабільності та добробуту громадян в Україні і тому повинні з МВФ знайти спільне бачення перспективи подальшої співпраці.

 

Міністр фінансів України Олександр Данилюк також подякував команді МВФ за конструктивну співпрацю.

"Упевнений, що найближчим часом ми зможемо узгодити відкриті питання і вийти на спільну позицію. Зараз Мінфін працює над бюджетною резолюцією на наступні три роки, яка дасть можливість продовжити нашу політику щодо скорочення дефіциту і зменшення боргового навантаження відповідно до програми МВФ", - наголосив міністр фінансів.  

Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Він додав, що "продовження Україною співпраці з МВФ є важливим для інвесторів, а також є передумовою отримання нашою державою додаткового фінансування від Світового банку й макрофінансової допомоги від Євросоюзу".  

Як повідомлялося, Національний банк очікує надходження 2 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду 2018 року. На думку НБУ, для збереження макрофінансової стабільності України критично важливою є невідкладна активізація зусиль для продовження співпраці з МВФ.

Нинішня програма МВФ щодо кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) почалася в березні 2015 року і триватиме до березня 2019 року.

Загальний обсяг програми становить 17,5 млрд доларів, тоді як Україна поки що залучила лише 8,7 млрд доларів з усієї суми (перший транш на 5 млрд доларів - у березні 2015 року, другий - на 1,7 млрд доларів у серпні 2015 року, третій - на 1 млрд доларів у вересні 2016 року, четвертий - на 1 млрд доларів у квітні 2017 року).     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram