ГоловнаЕкономікаДержава

Фінляндія слідом за Німеччиною видала повний пакет дозволів на "Північний потік-2"

Зараз тривають процедури отримання дозволів у Швеції і в Данії.

Фінляндія слідом за Німеччиною видала повний пакет дозволів на "Північний потік-2"
Фото: EPA/UPG

Регіональне адміністративне управління Південної Фінляндії видало, відповідно до закону про воду, дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" у виключній економічній зоні (ВЕЗ) країни.

Про це пише "Интерфакс" із посиланням на відомство.

У 374-кілометровій фінській ВЕЗ труби пройдуть у 20-метровому коридорі поблизу від уже прокладеного газопроводу "Північний потік".

Раніше, 5 квітня, дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" видало міністерство економіки і зайнятості Фінляндії.

Першою країною, в якій компанія Nord Stream 2 AG отримала повний комплект дозволів на будівництво, стала Німеччина. Зараз тривають процедури отримання дозволів в інших країнах уздовж маршруту газопроводу: Швеції, Росії та Данії.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Голова "Газпрому" заявив, що після побудови "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" транзит газу через Україну знизиться вдесятеро.

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що втрати України, якщо Росія припинить транзит газу, складуть $3,5 млрд на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram