ГоловнаЕкономікаДержава

Голову Укртрансбезпеки відсторонено від посади

Стосовно Ноняка призначено службове розслідування.

Голову Укртрансбезпеки відсторонено від посади
Фото: dsbt.gov.ua

Кабінет Міністрів на засіданні 11 квітня відсторонив від посади голову Державної служби України з безпеки на транспорті Михайла Ноняка.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

"Тільки-но уряд затвердив подання міністра інфраструктури Володимира Омеляна і прийняв рішення про відсторонення керівника ДСБТ Михайла Ноняка від займаної посади і призначив щодо нього службове розслідування", - написав він у фейсбуці.

"Міністерство і надалі готове надавати всі необхідні документи і сприяти проведенню об'єктивного розслідування - і службового, і всіх тих кримінальних проваджень, які розслідуються правоохоронцями за фактами вимагання та зловживань керівництвом і деякими працівниками ДСБТ", - заявив Лавренюк.

Ноняк працює на посаді голови Держслужби України з безпеки на транспорті вже майже два роки - Кабмін призначив його 20 квітня 2016 року. До цього він був заступником голови цього відомства.

Нагадаємо, рішення про створення Укртрансбезпеки було прийнято на рівні уряду наприкінці 2014 року. Нова служба була створена шляхом злиття Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті та Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті.

Укртрансбезпеки є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого координується Кабміном через міністра інфраструктури і який реалізує державну політику у сфері безпеки на автотранспорті загального користування, міському електротранспорті, залізничному, морському і річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавання суден флоту рибного господарства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram