ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко назвав "Північний потік-2" політичним хабарем за лояльність до Росії

У газопроводу немає економічно виправданої основи.

Порошенко назвав "Північний потік-2" політичним хабарем за лояльність до Росії
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко назвав газопровід "Північний потік-2" політичним хабаром за лояльність до Росії.

В інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt, опублікованому в понеділок, 9 квітня, Порошенко назвав газопровід "чисто політичним проектом, який фінансує Росія".

"Вибачте за різкі слова, але "Північний потік-2"- це політичний хабар за лояльність до Росії", - цитує Порошенка "Німецька хвиля".

Він назвав Москву "вкрай ненадійним партнером" і заявив, що реалізація проекту "Північний потік-2" призведе до економічної та енергетичної блокади України, завдасть їй "величезної шкоди".

У газопроводу немає економічно виправданої основи, а транзит газу через Україну буде коштувати набагато дешевше й "може бути легко та вигідно модернізований", упевнений Порошенко. "Просто запитайте нас, замість того, щоб інвестувати десять мільярдів євро в "Північний потік-2", - запропонував президент.

Нагадаємо, що Німеччина вже видала всі дозволи на будівництво газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря. Потрібні ще дозволи від Фінляндії, Данії та Швеції.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво й роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що після побудови "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" транзит газу через Україну зменшиться вдесятеро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram