ГоловнаЕкономікаДержава

Омелян пообіцяв забезпечити "проїздність" на Одеській трасі протягом місяця

Капітальний ремонт "на роки" потребуватиме ще кількох років.

Омелян пообіцяв забезпечити "проїздність" на Одеській трасі протягом місяця
Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури  Володимир Омелян в інтерв'ю Радіо Свобода заявив, що ямковий ремонт на трасі Київ - Одеса, а також у карпатській частині Київ - Чоп буде завершений протягом місяця.

"Якщо мається на увазі ремонт, то ми повинні завершити Київ-Одеса та Київ-Чоп (у найпроблемнішій ділянці через Карпати) на початку травня. Тобто повністю буде відновлено проїздність. Коли ми кажемо про якісний капітальний ремонт, щоб це було на роки, а не на рік, ми почнемо роботи цього року й вони триватимуть ще 2-3 роки", - сказав Омелян.

Міністр також нагадав, що за останні два роки в Україні вдалося відремонтувати 3000 км доріг, а цьоріч планується відремонтувати понад 4000 кілометрів.

Траса M-05 - дорога міжнародного значення, яка починається в столиці країни Києві та веде до Одеси. Є складовою частиною європейського автомобільного маршруту E95 і пан'європейського транспортного коридору IX. Дорога має 4 смуги для руху, по 2 в кожному напрямку на всій протяжності. Винятком є ділянка завдовжки близько 50 км перед Одесою, де траса розширюється до 6 смуг.

Ділянка Біла Церква - Умань зараз у дуже поганому стані.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram