ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Дерипаски заявила про загрозу дефолту через санкції США

Після цього акції компанії впали більше ніж на 49%.

Компанія Дерипаски заявила про загрозу дефолту через санкції США
Фото: EPA/UPG

Компанія UC Rusal, що належить російському олігархові Олегу Дерипасці, заявила, що запроваджені проти неї санкції США можуть призвести до технічного дефолту.

Як зазначають "Ведомости", таке повідомлення було розміщено на Гонконгській біржі. Після цього акції компанії впали більше ніж на 49%. Так стрімко UC Rusal не дешевшав ніколи.

"Компанія вважає, що її включення до SDN ліст (усім американським контрагентам заборонено з компанією будь-які економічні зв'язки) може призвести до технічних дефолтів стосовно деяких кредитів і облігаційних позик", - пише компанія. Поки що UC Rusal задовольняє всі вимоги перед кредиторами, виплачує відсотки за облігаціями. При цьому UC Rusal зазначає, що санкції США з високою часткою ймовірності справлять суттєвий негативний вплив на бізнес і перспективи компанії.

Нагадаємо, 6 квітня Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти ряду фігурантів так званого "кремлівського списку". Одним з них виявився Дерипаска, а також належні йому компанії - UC Rusal, En + і низка інших.

Американським особам заборонено комерційні відносини із занесеними до "чорного списку" компаніями. Це стосується як ділових стосунків, так і роботи американців у цих компаніях, а також володіння їхніми акціями та облігаціями.

UC Rusal отримує 79% свого виторгу від продажу алюмінію за кордоном, причому на США припадає близько 14%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram