ГоловнаЕкономікаБізнес

На ЮУАЕС на 3,5 місяці відключили третій енергоблок

Зараз в Україні працюють вісім із 15 атомних енергоблоків.

На ЮУАЕС на 3,5 місяці відключили третій енергоблок

У суботу, 7 квітня, Южно-Українська атомна електростанція о 02:39 відключила енергоблок №3 для проведення середнього планово-попереджувального ремонту тривалістю 104 доби.

Про це йдеться в повідомленні на сайті національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

Основні роботи, які заплановані для виконання: середній ремонт реактора з повним вивантаженням активної зони; капітальний ремонт і технічне опосвідчення головного циркуляційного насоса №1, парогенераторів №1 і №2, теплообмінників аварійного розхолоджування першої та другої систем безпеки, підігрівачів високого тиску; модернізація системи аварійного охолодження активної зони реактора і системи аварійного електропостачання; розробка та впровадження заходів щодо зниження концентрації водню в гермооболонці під час запроектних аварій.

Також наголошується, що перший енергоблок Южно-Української АЕС працює без зауважень у заданому режимі, а на другому енергоблоці триває середній планово-попереджувальний ремонт.

Таким чином, зараз в Україні працюють лише вісім із 15 атомних енергоблоків. По два блоки на Запорізькій АЕС, Рівненській АЕС, Южно-Українській АЕС на середньому плановому ремонті, а на Хмельницькій АЕС із 3 квітня одна установка виведена в режим "гаряче зупинення" для з'ясування причин спрацювання систем захисту генератора.

ЮУАЕС розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області і є відокремленим підрозділом "Енергоатому". Входить до складу Південно-Українського енергетичного комплексу.

До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (три атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (два гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію здано першу чергу: два гідроагрегати загальною електричною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, у стадії будівництва друга черга - гідроагрегат №3).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram