ГоловнаЕкономікаБізнес

Найбільшу СЕС в Україні побудують біля Нікополя

Інвестиції в проект становитимуть 230 млн євро.

Найбільшу СЕС в Україні побудують біля Нікополя
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Холдинг Ріната Ахметова ДТЕК 6 квітня підписав договір з китайською China Machinery Engineering Company про будівництво сонячної електростанції потужністю 200 МВт у Дніпропетровській області.

Як повідомляє прес-служба ДТЕК, Нікопольська СЕС стане найпотужнішою сонячною електростанцією України та ввійде до топ-3 найбільших у Європі.

СМЕС стане інвестором і підрядником будівництва Нікопольської СЕС. Загальні інвестиції в проект становитимуть 230 млн євро.

Будівництво Нікопольської СЕС почнеться у квітні й буде завершено до кінця 2018 року. Нова сонячна електростанція ДТЕК буде розміщена поблизу м. Нікополь Дніпропетровської області на території відпрацьованого кар'єру.

Нагадаємо, що Україна також веде перемови з однією з найбільших енергетичних компаній Франції Engie SA про будівництво сонячної електростанції вартістю 1 мільярд євро (1,25 мільярда доларів) у Чорнобильській зоні.

Китайські компанії GCL System Integration Technology Co Ltd. и China National Complete Engineering Corp заявили минулого року, що вони також планують будівництво сонячної електростанції на 1 гігават сонячної енергії в Чорнобильській зоні. Китайці ще нічого не почали будувати, але зацікавленість зберігається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram