ГоловнаЕкономікаДержава

Земельна комісія Київради розгляне петицію за забудову Совських ставків висотками 10 квітня

13 з 23 членів земельної комісії входять до складу фракції Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

Земельна комісія Київради розгляне петицію за забудову Совських ставків висотками 10 квітня
Фото: ru.golos.ua

Постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури і землекористування розгляне у вівторок, 10 квітня 2018 року, петицію на підтримку забудови 19 гектарів нижнього каскаду Совських ставків у Голосіївському районі Києва. Про це йдеться на сайті комісії.

Онлайн-петиція, яку ініціював професійний боксер Руслан Гончаров, набрала більш ніж 10 тисяч голосів після широкої реклами в facebook-спільнотах. Хоча в заголовку петиції йдеться про "вирішення екологічної катастрофи", в самому тексті є заклик "підтримати детальний план територій (№ПС-2016.06-ДПТ)" і "залучити інвестора".

Зазначений детальний план територій передбачає будівництво на місці каскаду ставків двох десятків багатоповерхових будинків від 12 до 23 поверхів і торгово-розважального центру. Журналісти видання "Депо.Киев" писали про підозрілу динаміку надходження голосів за петицію: підписи надходили хвилями, іноді в нічний час. Сама система голосування недосконала і дозволяє одній людині віддати свій голос за петицію кілька разів, використовуючи різні номери телефонів та адреси електронної пошти.

Земля під нижнім каскадом Совських ставків знаходиться в комунальній власності, але в 2008 році була передана в оренду ТОВ "Господарник". Член земельної комісії Київради від "Солідарності" депутат Ігор Баленко вказав себе бенефіціаром цієї компанії в декларації про доходи за 2016 рік.

Екологічна комісія Київради схвалила зазначену петицію на своєму засіданні 21 березня 2018 року. На онлайн-записі засідання видно, що питання було внесено на розгляд комісії з голосу. Проти петиції виступили тільки депутати від фракції "Свобода" і "Самопоміч".

Нагадаємо, раніше кияни домоглися від забудовника Сінного ринку в центрі Києва обіцянки знизити поверховість забудови з 22 до 19 поверхів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram