ГоловнаЕкономікаБізнес

Правоохоронці ліквідували міжрегіональний конвертцентр з обігом понад 400 млн гривень

Нелегальний бізнес організували двоє мешканців Івано-Франківської області.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Державною фіскальною службою під процесуальним керівництвом прокуратури припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з річним обігом понад 400 млн грн.

Як повідомляє прес-центр СБУ, нелегальний бізнес організували двоє мешканців Івано-Франківської області.

"Ділки придбали низку фірм у різних регіонах України, через які скуповували продукцію у виробників реального сектора економіки. Надалі товари реалізовували за готівку іншим суб'єктам підприємницької діяльності і фізичним особам, а документи про реалізацію продавали замовникам конвертації, що дозволяло комерсантам штучно створювати податковий кредит. Готівку повертали замовникам конвертації в обмін на безготівкові кошти", - йдеться у повідомленні.

Фото: прес-центр СБУ

Правоохоронці встановили, що за свої послуги організатори отримували від 8 до 13% від суми конвертації. За попередніми оцінками, протягом 2017 року ділки завдали державі збитків на суму 71 млн гривень.

Під час низки санкціонованих обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів справи в Івано-Франківську та Києві співробітники СБУ виявили чорну бухгалтерію, документи та інші докази, що підтверджують проведення фіктивних операцій. У зловмисників також вилучили 24 печатки підприємств з ознаками фіктивності, банківські картки, травматичний пістолет "Форт", понад 100 набоїв до автоматичної зброї та майже 100 тис. гривень.

Фото: прес-центр СБУ

Вирішується питання про накладення арештів на рахунки фіктивних фірм, які були залучені до роботи конвертаційного центру.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України.

Напередодні повідомлялося, що СБУ ліквідувала угруповання, яке виготовляло паспорти бойовикам для "легалізації" в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram