ГоловнаЕкономікаБізнес

Нацрада вперше видала ліцензії на цифрове радіо

10 станцій отримали право на мовлення в "цифрі".

Нацрада вперше видала ліцензії на цифрове радіо
Фото: http://mediasat.info

Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення 29 березня видала перші 10 ліцензій на цифрове радіомовлення у форматі T-DAB у Києві.

На сайті ради йдеться, що переможцями конкурсу стали "Радіо Марія" (ТОВ "ТРК "ІФ Медіа-груп"), Old Fashioned Radio (ТОВ "Воздвиженка Артс Хауз"), Zemlya (БО "Благодійний фонд "Мейдейарт"), Hype radio (ТОВ "Консенсус Медіа"); "Країна ФМ" (ПрАТ "Радіокомпанія "Гала"), "Перше цифрове" (ТОВ "Київське цифрове радіо"), "Українське радіо", "Радіо "Промінь", "Радіо "Культура" (усі - ПАТ "НСТУ") і "Радіо Мейдан" (ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ").

Термін дії ліцензій - сім років.

Чотири місця в запропонованому мультиплексі виявилися незатребуваними, тому Нацрада пізніше виставить їх на повторний конкурс.

Нагадаємо, що в січні-червні 2018 року в Києві на об'єктах Концерну РРТ мали встановити два перші цифрові передавачі потужністю 2 кВт і 1 кВт. У другій половині 2018 року передавач установлять у Броварах для поліпшення сигналу на лівому березі Дніпра. Установка ще трьох передавачів попередньо запланована на другу половину 2019 року - в Обухові, Іванокові та Калинівці.

Зараз у Києві працюють 38 аналогових радіостанцій загальною потужністю випромінювання 93 кВт. Для забезпечення такого самого обсягу мовлення цифрового радіо вистачить від двох до шести радіопередавачів загальною потужністю до 10 кВт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram