ГоловнаЕкономікаДержава

Депутати більшістю голосів підтримали введення "будівельної амністії"

Легалізувати об'єкти можна за умови, що вони відповідають будівельним нормам і цільовим призначенням земельних ділянок.

Депутати більшістю голосів підтримали введення "будівельної амністії"

Верховна Рада України прийняла законопроект, що встановлює новий термін "будівельної амністії" в Україні. За проект закону №3696 "Про внесення зміни до пункту 9 розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт» 22 березня 2018 року проголосували 276 депутатів. "Будівельна амністія" поширюється на об'єкти незначного класу наслідків. Зокрема, на індивідуальні житлові, садові і дачні будинки, господарські будівлі та споруди площею до 300 м², які були побудовані з 5 серпня 1992 року по 9 квітня 2015 року без відповідних документів дозвільного характеру. Крім того, узаконити можна будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, побудовані до 12 березня 2011 року і які стосуються незначного класу наслідків - СС1.

"Будівельна амністія" - це дуже важливий крок назустріч людям, перш за все сільської місцевості, які через незнання або через територіальну недоступність органів держархбудконтролю відразу не оформили дозвільні документи на будівництво або на перебудову свого будинку або інших споруд, а також для малого бізнесу - власників фермерських господарств. Дежархбудінспекція готова допомогти цим людям у найкоротші терміни оформити документи на їхню нерухомість", - наголосив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

Легалізувати такі об'єкти можна за умови, що вони відповідають будівельним нормам і цільовим призначенням земельних ділянок, на яких розташовані.

Щоб оформити документи, необхідно звернутися в органи державного архітектурно-будівельного контролю. Зокрема, в Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, її територіальні органи або новостворені органи архбудконтролю на місцях. Заяву буде розглянуто безкоштовно впродовж 10 робочих днів і за результатами технічного обстеження прийнято рішення про введення об'єкта в експлуатацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram