ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін створив держустанову "Офіс з питань залучення інвестицій"

На його роботу виділяють 50 млн гривень.

Кабмін створив держустанову "Офіс з питань залучення інвестицій"
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 21 березня ухвалив розпорядження про створення державної установи "Офіс з питань залучення і підтримки інвестицій".

У ньому йдеться, що офіс створюється з метою стимулювання і розвитку інвестиційної діяльності в Україні, поліпшення правових, економічних і соціальних умов такої діяльності, а також забезпечення рівного захисту прав і інтересів суб'єктів.

Крім того, передбачається, що офіс сприятиме взаємодії інвесторів з державними органами та органами місцевого самоврядування, відповідними суб'єктами господарювання під час підготовки та реалізації ними проектів із залучення інвестицій.

На роботу цього офісу передбачено виділення 50 млн гривень із загального фонду державного бюджету на 2018 рік.

Нагадаємо, в 2016 році Кабмін створив тимчасовий консультативно-дорадчий орган "Офіс з питань залучення інвестицій" і призначив його директором керуючого партнера київського офісу міжнародної юридичної фірми CMS Cameron McKenna LLC Данила Білака.

Офіс мав право інформувати держоргани та органи місцевого самоврядування про випадки, що свідчать про порушення законних інтересів іноземних інвесторів, подавати звернення про їх додаткову перевірку, вжиття заходів з метою їх усунення та притягнення винуватих до відповідальності згідно із законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram