ГоловнаЕкономікаДержава

Усі кошти "Газпрому" в Україні стягнуті до держбюджету, - Петренко

Понад 100 млн гривень вже потрапили в український бюджет.

Усі кошти "Газпрому" в Україні стягнуті до держбюджету, - Петренко
Фото: EPA/UPG

Усі кошти російського "Газпрому", які перебували на території України, вже стягнуто до державного бюджету. Про це сказав міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє Укрінформ.

"Можу сказати, що Міністерство юстиції стягне з Газпрому ще так само 6 млрд доларів за рішенням українського суду з штрафу на користь бюджету за ініціативою Антимонопольного комітету. Ми вже стягнули частину коштів - все, що було у Газпрому на території України, було описано, арештовано і стягнуто до державного бюджету. Це понад 100 млн грн, які вже потрапили в український бюджет", - зазначив Петренко.

Він зазначив, що Міністерство юстиції буде співпрацювати з колегами з інших рішень для того, щоб змусити Росію виплатити до копійки всі борги, які є на сьогоднішній день.

Як уточнив міністр, "йдеться про 8,5 млрд доларів".

"Є відповідне доручення прем'єр-міністра Гройсмана, і у нас зараз є хороші перспективи і хороші напрацювання щодо виконання цих рішень не тільки в Україні, але і в інших країнах, з якими Україна має відповідні договори", - повідомив міністр юстиції.

YE vidpovidne doruchennya prem'yer-ministra Hroysmana, i u nas zaraz ye khoroshi perspektyvy i khoroshi napratsyuvannya shchodo vykonannya tsykh rishenʹ ne tilʹky v Ukrayini, ale i v inshykh krayinakh, z yakymy Ukrayina maye vidpovidni dohovory ", - povidomyv ministr yustytsiyi. Що стосується рішення Стокгольмського арбітражу, який 28 лютого зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу" 4,63 млрд доларів за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту, Петренко зазначив, що зараз "Нафтогаз України" проводить відповідні заходи щодо запуску процесу стягнення цих коштів.

Раніше в березні "Газпром" програв Антимонопольному комітету справу про штраф в 171 млрд грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram