ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишній співробітник Інпромбанку пішов під суд за розкрадання кредитних коштів НБУ

Прокуратура передала в суд обвинувальний акт.

Колишній співробітник Інпромбанку пішов під суд за розкрадання кредитних коштів НБУ
Фото: Сергей Нужненко

Київська місцева прокуратура №6 передала в суд обвинувальний акт проти колишнього директора київської дирекції Інпромбанку за розкрадання рефінансування Національного банку.

Про це повідомила прокуратура Києва.

"Протягом досудового розслідування було встановлено, що вказана особа, перебуваючи на посаді директора столичної філії банку, в період з 19.05.2010 року по 28.01.2011 року під час надання кредитних коштів у формі операцій обліку векселів заволоділа грошовими коштами рефінансування, які були надані Національним банком України для підтримки ліквідності банку в розмірі майже 52 млн гривень", - сказано в повідомленні.

Банкіра судитимуть у Печерському районному суді Києва за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що харківський Інпромбанк збанкрутував наприкінці 2011 року, коли Нацбанком керував Сергій Арбузов. На початку 2012-го його було вирішено ліквідувати. У 2014 році прокуратура заявила, що посадові особи Інпромбанку допомогли викрасти 293 млн грн кредитних коштів, які виділялися Національним банком на рефінансування установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram