ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" веде переговори щодо нової кредитної лінії ЄБРР

Банк три роки поспіль давав 300 млн доларів на закупівлю газу.

"Нафтогаз" веде переговори щодо нової кредитної лінії ЄБРР
Фото: UA Energy

"Нафтогаз України" веде переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку, який три роки поспіль давав 300 млн доларів на закупівлю газу до опалювального сезону, про нову кредитну лінію.

Про це заявив комерційний директор групи "Нафтогазу" Юрій Вітренко на брифінгу в понеділок.

"Дійсно, ця лінія вже закінчилася, але у нас йдуть переговори щодо нової лінії", - заявив він.

Водночас Вітренко наголосив, що у "Нафтогазу" немає проблем з фінансовими ресурсами для закупівлі природного газу. "Ми потужна вертикально орієнтована компанія, яка ефективно працює і забезпечує свої фінансові потреби. Крім того, у нас є відкрита лінія кредитування з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, яку ми можемо використовувати і для закупівлі газу", - заявив він.

"Крім того, "Нафтогаз" відносно спокійно може вийти на міжнародний фінансовий ринок і, наприклад, випустити єврооблігації на значну суму", - додав Вітренко.

Нагадаємо, 23 жовтня 2015 року Україна підписала з ЄБРР поновлюваний кредитний договір на 300 млн доларів. Протягом трьох років "Нафтогаз" міг погашати і знову позичати гроші в межах встановленої суми, щоб фінансувати авансові закупівлі газу перед опалювальним періодом.

Протягом трьох років "Нафтогаз" закупив за ці гроші 5,3 млрд кубометрів газу на західному кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram