ГоловнаЕкономікаФінанси

Підсанкційний БМ Банк здасть ліцензію

Це питання включено до порядку денного зборів акціонерів 19 березня.

Підсанкційний БМ Банк здасть ліцензію
Фото: business.ua

Український БМ Банк, який перебуває під санкціями як належний Російській державі, планує припинити банківську діяльність без припинення юридичної особи.

Про це йдеться в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку, пише профільне видання "Фінклуб".

Це питання включено до порядку денного зборів акціонерів фінустанови 19 березня. Акціонери також мають намір затвердити план припинення банківської діяльності БМ Банку.

Нагадаємо, що 2 березня Рада національної безпеки і оборони України вирішила продовжити санкції проти банків з російським держкапіталом. Рішення стосується ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк". Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

У березні 2017 року Верховна Рада прийняла закон "Про спрощену процедуру реорганізації і капіталізації банків", який передбачає можливість припинення здійснення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram