ГоловнаЕкономікаБізнес

"Газпром" відмовився відновити поставки газу в Україну

"Як то кажуть, дороге яєчко до Великодня".

"Газпром" відмовився відновити поставки газу в Україну
Компрессорная газовая станция Ямал-Европа
Фото: EPA/UPG

"Нафтогаз України" розраховував з березня почати імпорт російського газу, але отримав відмову.

Про це розповів заступник голови правління російського газового холдингу Олександр Медведєв.

"Газпром" дійсно отримав грошові кошти від "Нафтогазу України" як оплату березневих постачань газу. Однак, як то кажуть, дороге яєчко до Великодня. На сьогодні не узгоджено додаткової угоди до чинного контракту з НАК" Нафтогаз України" на постачання газу, необхідної для початку постачань. Тому в цій ситуації ми, діючи сумлінно, повернули в повному обсязі суму, що надійшла від "Нафтогазу України". Очевидно, що постачання газу з 1 березня для НАК "Нафтогаз України" здійснюватися не будуть", - цитує Медведєва ТАСС.

Нагадаємо, відповідно до рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма від 22 грудня, "Нафтогаз" повинен відновити закупівлі російського газу в обсязі не менш ніж 5 млрд куб. м до кінця дії контракту.

25 листопада 2017 року виповнилося два роки відтоді, як Україна імпортувала останні обсяги російського газу. Відмова від російського газу через його дорожнечу дозволила Україні почати реформу газового ринку і реформу корпоративного управління "Нафтогазу". Сама компанія вперше за тривалий час перестала бути збитковою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram