ГоловнаЕкономікаДержава

Гірники трьох шахт оголосили голодування у приміщенні Міненерго

"У разі невиконання вимог, вони залишають за собою право на страйк і голодний бунт".

Працівники трьох шахт ДП "Селидіввугілля" оголосили голодування у приміщенні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Фото: facebook.com/VolynetsMykhailo

"Працівники трьох шахт державного підприємства "Селидіввугілля", а також голови місцевих та первинних профспілкових організацій спільно з головою місцевої організації НПГУ міст Селидове і Новогродівки Віктор Трифонов щойно в приміщенні Міністерства енергетики та вугільної промисловості оголосили безстрокове голодування", - написав він у facebook.

Згідно з повідомленням, гірники наполягають на погашенні усієї заборгованості із заробітної плати. Враховуючи інфляційні процеси, вони також закликають підвищити тарифні ставки. А ще вимагають "повернути вкрадені запаси" та виділити кошти на технічне переоснащення та забезпечення матеріалами ДП "Селидіввугілля".

Фото: facebook.com/VolynetsMykhailo

Фото: facebook.com/VolynetsMykhailo

"У разі невиконання вимог, вони залишають за собою право на страйк і голодний бунт в рамках законодавства України", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що шахтарі представили Маніфест з порятунку вугільної галузі України. Працівники вугільних підприємств вимагають, зокрема, своєчасного виконання зобов'язань перед вугледобувними підприємствами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram