ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив проект реконструкції газокомпресорної станції "Бар" за 2,3 млрд гривень

Два газоперекачувальні агрегати станції замінять на сучасні.

Кабмін затвердив проект реконструкції газокомпресорної станції "Бар" за 2,3 млрд гривень
Фото: utg.ua

Кабінет Міністрів на засіданні 14 лютого затвердив проект реконструкції газокомпресорної станції "Бар" у Вінницькій області. Його вартість - 2,325 млрд гривень, термін - 18,5 місяців.

Компресорна станція "Бар" магістрального газопроводу "Союз" була введена в експлуатацію 1979 року. Зараз це ключовий газотранспортний вузол, який бере участь у транспортуванні природного газу для потреб українських споживачів і в його транзиті з Російської Федерації у країни ЄС. Реконструкція станції дозволить підвищити її ефективність, а також надійність української ГТС у цілому. Також буде покращено енергоефективність, зокрема ККД газоперекачувальних агрегатів зросте з 25% до 36%, скоротяться витрати природного газу під час транспортування, а обсяги викидів вихлопних газів під час роботи станції будуть відповідати європейським екологічним нормам.

Проводити реконструкцію буде німецька компанія Ferrostaal Industrieanlagen GmbH, домовленості з якою було досягнуто ще 2012 року. Роботи будуть проводити за рахунок кредиту Deutsche Bank AG у розмірі 53,6 млн доларів, решту грошей виділяє "Укртрансгаз".

У рамках реконструкції КС "Бар" два наявні газоперекачувальні агрегати ГТК-10І замінять на сучасні - типу PGT-25-DLE виробництва компанії General Electric. Станцію також оновлять блоком підготовки паливного газу для нових ГПА, новою системою генерації стисненого повітря з ресивером. Також передбачається низка інших технологічних удосконалень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram