ГоловнаЕкономікаБізнес

Київ розірвав договір з інвестором мережі Wi-Fi в метрополітені

Найближчим часом буде оголошено новий тендер.

Київська міська державна адміністрація повідомила, що з 1 лютого 2018 року припинено інвестиційний договір про створення мережі Wi-Fi в Київському метрополітені, який було підписано наприкінці 2014 року з компанією "Москіто Мобайл".

Інформація про це з'явилася у вівторок у комунальній газеті "Хрещатик".

Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров у коментарі "Українським новинам" повідомив, що мерія найближчим часом має намір оголосити новий тендер. "Найближчим часом, можна сказати, що до кінця березня, буде оголошено новий тендер на Wi-Fi в київському метрополітені", - сказав він.

Умови тендеру буду визначені пізніше, проте на цей момент основною умовою визначено надання доступу до мережі інтернет на безоплатній основі на всіх станціях метрополітену. До тендеру будуть допущені міжнародні та українські компанії.

Нагадаємо, що проект з будівництва мережі Wi-Fi компанії Mosquito Mobile в київському метро було заморожено в 2017 році. Mosquito вистачило грошей на 12 центральних станцій ("Олімпійська", "Пл. Льва Толстого", "Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Театральна", "Університет", "Золоті ворота", "Кловська", "Палац спорту", "Арсенальна", "Лук'янівська", "Дніпро") і п'ять перегонів. Передбачалося, що мережа компанії на всіх станціях запрацює до кінця 2016 року, але акціонер припинив фінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram