ГоловнаЕкономікаДержава

У рейтингу економічної свободи Україна знову посіла найгірше в Європі місце

Серед світових країн показник за рік покращився на 16 пунктів.

Україна посіла останнє, 44 місце в Європі, і 150 місце серед 186 країн світу в рейтингу економічної свободи американського аналітичного центру Heritage Foundation, в порівнянні з 166 місцем, яке Україна посіла в минулому році. Про це йдеться на офіційному сайті центру.

Фото: heritage.org

Україна набрала 51,9 пункти з 100 можливих. За минулий рік показник України виріс на 3,8 пункти завдяки позитивним змінам 8 з 12 показників.

"Загальний інтерес західних реформ зменшився, при цьому економічна стагнація триває", - йдеться на сайті рейтингу.

Heritage Foundation наголошує на необхідності боротьби з корупцією, розвитку ринків капіталу, приватизації державних підприємств і вдосконалення законодавчої бази і верховенства права.

У рейтингу враховані 12 свобод. Три показники Україні оцінено гірше, ніж в минулому році - право власності, свобода торгівлі, цілісність управління.

Показник фінансової свободи залишився на торішньому рівні.

Україна перебуває в групі країн з переважно невільною економікою. Це четверта категорія в градації груп. Крім країн з переважно невільною економікою виділяють країни: з вільною економікою, переважно вільною економікою, помірно вільною економікою і депресивною економікою.

Переможцем цьогорічного рейтингу став Гонконг (результат - 90,2), далі йдуть Сінгапур (88,8), Нова Зеландія (84,2), Швейцарія (81,7), Австралія (80,9), Ірландія (80,4).

Нагадаємо, Україна опустилася на 149-те місце за економічною свободою в рейтингу 159 країн і територій, що становить авторитетний канадський Інститут Фрейзера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram