ГоловнаЕкономікаДержава

Латвія вручила ноту Україні через включення у список офшорів

Країна вважає, що Київ припустився помилки, і вимагає її усунення.

Латвія вручила ноту Україні через включення у список офшорів
Фото: diskiem.lv

Міністерство закордонних справ Латвії вручило офіційну ноту тимчасовому повіреному в справах України Алісі Подоляк, закликавши Україну вжити заходів, щоб Латвія була виключена з українського списку офшорів.

Про це повідомив агентству ЛЕТА міністр закордонних справ Едгар Ринкевич.

За його словами, ведеться робота з урегулювання цієї проблеми, у тому числі за участю Мінфіну країни. Також над цим питанням разом працюють посли Латвії та Естонії в Україні, оскільки Естонія теж потрапила в цей список.

Як пояснив голова МЗС Латвії, ситуація виникла через неправильну інтерпретацію нового податкового законодавства Латвії, яке передбачає нульову ставку податку на реінвестований прибуток. Цю систему не можна розцінювати як безподаткову, оскільки в Латвії за дивіденди стягують податки.

Раніше в МЗС Латвії заявляли, що включення Україною Латвії в список офшорів є помилкою. Представники МЗС зв'язалися з урядом України, щоб обговорити заходи для її усунення.

Нагадаємо, Естонія, Латвія і ще 17 держав і територій були включені в український список антиофшорного контролю з 1 січня 2018 року. Міністр фінансів Олександр Данилюк допустив, що ці країни можуть бути виключені зі списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram