ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін готує монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті

"Ситуація, за якої в транспорті всі платять, людям вигідна".

Кабмін готує монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті
Фото: kpt.kiev.ua

Кабінет Міністрів готує постанову про монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю "Обозревателю".

"Ми зараз готуємо постанову, але її треба узгодити з органами місцевого самоврядування, так як відшкодування пільг, згідно з нормами Бюджетного кодексу України, - це обов'язок органів місцевого самоврядування. І якщо уряд затвердить постанову, то органам місцевого самоврядування необхідно буде передбачити кошти на монетизацію в своїх бюджетах. Усе залежатиме від того, як ми з ними домовимося, тому що рішення цих питань - в їхній компетенції. Поки, на жаль, великого ентузіазму з їхнього боку я не бачу", - заявив він.

"Якби люди жили не тільки сьогоднішнім днем, а дивилися в майбутнє, то побачили б, що ситуація, за якої у транспорті всі платять, їм вигідна. Сьогодні половина не платить, навіть більше. Це ж які доходи у транспортній компанії відразу з'являться! Не треба буде дотувати свій комунальний транспорт, можна ці кошти віддати на монетизацію. Не треба буде підвищувати тарифи, можна буде провести ремонти рухомого складу, зарплату підвищити транспортникам, потім це повернеться в бюджет додатковими грошима - це теж детінізація", - додав Рева.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні стартував перший етап монетизації субсидій на рівні підприємств - постачальників послуг. Для звичайних громадян це рішення поки що нічого не змінює.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram