ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд відмовився передати медіа-холдинг Курченка Нацагентству з повернення активів

Прокурор не надав доказів, що підтверджують вартість арештованого майна.

Суд відмовився передати медіа-холдинг Курченка Нацагентству з повернення активів
Фото: zn.ua

Печерський районний суд Києва відмовився передати майно медіа-холдингу UMH group Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Відзначається, що арешт на активи було накладено в рамках кримінального провадження проти власника "Східно-Європейської паливно-енергетичної компанії" (СЄПЕК) Сергія Курченка.

Усе арештоване нерухоме, рухоме майно, цінні папери, корпоративні права та майнові права інтелектуальної власності медіа-холдингу Генпрокуратура визнала речовими доказами в кримінальному провадженні.

Прокуратура зазначає, що передача майна холдингу в управління Нацагентству є об'єктивною необхідністю з метою виключення можливості підозрюваному продовжувати отримувати незаконні доходи і матеріальні блага.

Суд відмовив Генпрокуратурі, зазначивши, що прокурор не надав доказів, які підтверджують, що вартість арештованого майна становить понад 200 розмірів прожиткового мінімуму (близько 350 тис. гривень), як і не надано доказів звернення до власника зазначеного майна про отримання згоди на його передачу Нацагентству.

Окрім того, суд зазначив, що цінні папери, корпоративні права та майнові права інтелектуальної власності не підпадають під визначення речових доказів у кримінальному провадженні, оскільки не є матеріальними об'єктами, які можуть зберегти сліди злочинів.

Нагадаємо, в грудні минулого року Печерський суд заарештував майно, акції та корпоративні права низки компаній медіа-холдингу UMH group. Зокрема, суд арештував корпоративні права ТОВ "Українська медіа група", ТОВ "ТРК "Київські відомості", ТОВ "Радіо "Довіра", ТОВ "Кулінарний канал", ТОВ "Бигмир Интернет", ТОВ "Бигмир Онлайн", ТОВ "Известия Украина", дочірнього підприємства "Лаунж ФМ", ТОВ "Корреспондент". Також арештовано акції ПрАТ "Наше Радіо", ПрАТ "КП в Украине", ПрАТ "КП Медиа".

У січні минулого року Курченка

заочно заарештували в Україні. Його оголошено в розшук, він проживає в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram