ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна завершить постачання танків "Оплот" до Таїланду до кінця кварталу

Чергова партія відправлена наприкінці грудня.

Україна завершить постачання танків "Оплот" до Таїланду до кінця кварталу
Фото: malyshevplant.com

Україна наприкінці грудня забезпечила постачання в Таїланд нової партії основних бойових танків (ОБТ) "Оплот-Т", побудованих на потужностях ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) у рамках укладеного 2011 року контракту обсягом понад 240 млн доларів. Залишилося відвантажити ще кілька машин, це зроблять до кінця кварталу.

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

"Остання 2017 року партія бойових машин пройшла стаціонарні і польові випробування, вся продукція була перевірена замовником, отримала відповідні сертифікати і 27 грудня відправлена. За контрактом із Таїландом, заводу Малишева залишилося здати замовнику лише кілька бойових машин. На підприємстві планують завершити виконання домовленостей у I кварталі 2018 року", - заявив концерн.

Усього Україна повинна була поставити 49 бойових машин. До кінця листопада 2017 року, за даними РНБО, Україна поставила 36 танків. 10 грудня ще п'ять танків доправили в Таїланд.

Створений ХКБМ ім Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, Міністерство оборони України того ж року замовило 10 танків "Оплот-М", проте у війська надійшли два танки, а контракт було зірвано через відсутність фінансування в наступні роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram