ГоловнаЕкономікаБізнес

Кіпрський суд постановив заморозити активи Ахметова на $820 млн

Рішення пов'язане з перепродажем "Укртелекому" в 2013 році.

Кіпрський суд постановив заморозити активи Ахметова на $820 млн
Фото: Макс Требухов

Окружний суд Нікосії 27 грудня ухвалив заморозити активи бізнесмена Ріната Ахметова на суму 820 млн доларів у справі "Укртелекому". Про це пише Financial Times.

Під заморожування активів може потрапити, зокрема, найдорожча квартира в Гайд-парку в Лондоні, яку Ахметов придбав у 2011 році.

Замороження активів сталося за позовом компанії Raga Establishment, яка належить колишньому голові правління "Родовід Банку" Денису Горбуненку. Raga продала "Укртелеком" Ахметову в 2013 році за 860 млн доларів, але бізнесмен нібито вніс тільки 100 млн доларів авансу і припинив платежі.

У Ахметова є час до 8 січня на подачу апеляції.

Нагадаємо, держава продала 92,79% акцій "Укртелекому" в 2011 році за 10,6 млрд грн. Його офіційним покупцем виступила компанія "ЕСУ", дочірня фірма австрійського фонду EPIC. Два роки потому він перепродав телеком-оператора Рінату Ахметову.

Колишня назва Raga Establishment Ltd - Epic Telecom Invest Ltd. Ця кіпрська компанія виступила від імені австрійського фонду EPIC офіційним власником "ЕСУ" на момент приватизації "Укртелекому".

Горбуненко придбав Raga Establishment у 2013 році.

Фонд державного майна нещодавно оголосив угоду з продажу "Укртелекому" недійсною, і вимагає повернути корпорацію державі. Сторони конфлікту ведуть судові розгляди. Позови у справі "Укртелекому" розглядають в Україні та Лондоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram