ГоловнаЕкономікаФінанси

Рахунки Приватбанку арештовано за позовом Суркісів

Суд відмовив держбанку в скарзі на це рішення.

Рахунки Приватбанку арештовано за позовом Суркісів
Фото: Макс Требухов

Виконавча служба арештувала рахунки Приватбанку за позовом сім'ї Суркісів.

Банк оскаржив в Окружному адмінсуді Києва арешт рахунків, однак 18 грудня суд у задоволенні позову відмовив. Рішення від 18 грудня є в Єдиному реєстрі судових рішень.

У своєму позові Приватбанк просив суд визнати протиправними дії держвиконавця про винесення кількох постанов від 29 листопада про накладення арешту на майно банку. Приватбанк також просив суд зняти арешт з рахунків у таких фінустановах: НБУ, Укрексімбанк, Райффайзен Банк Аваль, Укрсоцбанк, Сітібанк, банк "Південний", А-банк, Марфін Банк, Комерційний інвестиційний банк, Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках, Асвіо банк.

Нагадаємо, 21 листопада НБУ подав утретє до Вищого адмінсуду позов про призупинення примусового списання коштів з Приватбанку, що, на його думку, є незаконним. Проте 1 грудня ВАСУ відмовив НБУ в задоволенні позову. НБУ планує оскаржити це рішення у Верховному Суді.

6 листопада Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Приватбанк повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд гривень, 266,2 тис. доларів і 7,8 тис. євро.

Ігор Суркіс мав у Приватбанку рахунок на 151 млн гривень, Поліна Ковалик - 514,1 млн гривень, Григорій Суркіс - 163,1 млн гривень, Марина Суркіс - 174,5 млн гривень, Рахміль Суркіс - 44,8 млн гривень. Ці кошти в грудні 2016 року під час процедури bail-in були конвертовані в капітал Приватбанку як кошти пов'язаних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram