ГоловнаЕкономікаФінанси

Данилюк вимагає відставки Луценка

Міністр фінансів підозрює, що генпрокурор працює в інтересах Коломойського.

Данилюк вимагає відставки Луценка
Фото: Сергей Нужненко

Міністр фінансів Олександр Данилюк зажадав відставки генерального прокурора Юрія Луценка в зв'язку з саботажем розслідувань з приводу ПриватБанку.

"Він повинен піти у відставку. Я вимагаю відставки генерального прокурора Юрія Луценка", - заявив Данилюк на брифінгу в четвер.

"Затягується розслідування справ з приводу дій колишніх керівників і власників ПриватБанку. Державний банк ПриватБанк ініціював порушення п'яти кримінальних справ, які зараз розслідує генеральна прокуратура України. Зокрема, про доведення банку до неплатоспроможності, незаконне виведення коштів із банку, неналежне використання конфіденційної інформації з серверів банку. Але жодну з цих справ досі не було передано на розгляд судів, тому що досудові розслідування просуваються вкрай повільно, а за деякими справами слідчі дії взагалі не ведуться", - заявив міністр.

З іншого боку, Генпрокуратура активно просуває кримінальні провадження проти нинішнього менеджменту ПриватБанку, Мінфіну і Національного банку. Крім того, Данилюк повідомив, що ГПУ цікавиться радниками, які документують схеми виведення коштів з ПриватБанку колишніми власниками і менеджментом.

"У цьому контексті випадкова зустріч Юрія Луценка в Амстердамі з Ігорем Коломойським напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань", - заявив міністр.

Він також вважає, що Луценко встиг дискредитувати себе атаками на нові антикорупційні органи і нездатністю довести до суду важливі для країни справи. "Таким чином він дискредитує перед міжнародними партнерами Президента і парламент, який довірив йому таку важливу роль і функцію, а також владу загалом", - сказав міністр.

Нагадаємо, Данилюк раніше вже заявляв про політичний тиск з боку Луценка.

Генеральний прокурор, своєю чергою, влітку писав лист до Кабміну з вимогою звільнити Данилюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram