ГоловнаЕкономікаДержава

Київ планує за рік добудувати ділянку Окружної від Рокоссовського до Богатирської

Відрізок повинен розвантажити вулицю Теліги від транзитного транспорту.

Київ планує до кінця 2018 року добудувати ділянку Великої Окружної дороги на ділянці від проспекту Маршала Рокоссовського до Богатирської вулиці.

Про це повідомила прес-служба Київміськадміністрації.

Цей відрізок повинен розвантажити вулицю Теліги та Шулявський шляхопровід, який планують ремонтувати. Рішення про його будівництво було прийнято ще в 2001 році, але роботи зупинили через відсутність грошей. Наприкінці 2016 року будівництво поновилося.

Фото: kiev.klichko.org

Протяжність ділянки - 1,8 кілометра. Проект передбачає будівництво шляхопроводів на перетині з Богатирською і на перетині із залізницею. В районі вулиці Майорова з'явиться підземний перехід.

"За декілька місяців усі палі шляхопроводів буде встановлено. І, за розрахунками фахівців, уже через 11 місяців ми зможемо відкрити цю дорогу... щоб вантажівки могли їхати в об'їзд, не перевантажуючи центр міста. Це суттєво поліпшить ситуацію на столичних дорогах", - заявив у п'ятницю мер Віталій Кличко. Він приїхав перевірити, як ідуть роботи, разом із заступником міністра регіонального розвитку Львом Парцхаладзе.

Вартість будівництва - 405 млн гривень. Фінансування відбувається за рахунок місцевого бюджету та частково з фонду регіонального розвитку. На сьогодні витратили вже 190 млн гривень.

Уже частково готові обидва шляхопроводи, будується підземний перехід. Завезений і покладений у насип пісок для майбутньої дороги. Тривають підготовчі роботи для зниження проїжджої частини дороги на Богатирській до проектних відміток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram