ГоловнаЕкономікаФінанси

У МВФ розповіли про умови для наступного траншу Україні

Щодо дат відправлення оціночної місії в Україну рішення поки що не прийнято.

У МВФ розповіли про умови для наступного траншу Україні
Фото: hyser.com.ua

Рішення щодо наступного траншу Міжнародного валютного фонду для України буде залежати від реалізації п'яти основних заходів.

Про це розповіли в Офісі представника МВФ у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

"Розгляд Радою директорів четвертого перегляду буде можливим, коли буде реалізована політика, необхідна для цього перегляду. Як ми вже відзначали, основна увага четвертого перегляду зосереджується на реалізації декількох основних заходів, включаючи пенсійну реформу, формування антикорупційного суду, політику в галузі енергетики, бюджет на 2018 рік і перегляд закону про приватизацію", - зазначили у Фонді.

При цьому наголошується, що незважаючи на певний прогрес в Україні, МВФ все ще очікує виконання деяких дій з боку української влади.

У зв'язку з цим наводяться слова першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона, що "Україна повинна скористатися сприятливим зовнішнім середовищем для просування реформ та переходу від стабілізації до зростання".

У Фонді також уточнили, що щодо дат відправлення оціночної місії в Україну рішення поки що не прийнято.

Раніше в.о. голови Нацбанку України Яків Смолій зазначив, що українська сторона очікує приїзду місії МВФ під кінець січня, перегляд програми в лютому-березні. В НБУ розраховують, що Україна в 2018 році отримає два транші від МВФ на загальну суму $3,5 млрд.

У той же час, за словами Смолія, зараз посилилися ризики відстрочки наступного кредитного траншу за програмою співпраці з МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram