ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк спростив порядок ввезення валюти в Україну

Фізичні особи-українці можуть ввозити понад 10 тис. євро готівкою.

Нацбанк спростив порядок ввезення валюти в Україну
Фото: пресс-служба НБУ

Національний банк України спростив порядок ввезення в Україну іноземної валюти резидентами та вдосконалює порядок її вивезення.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Відповідні зміни затверджені постановою правління Нацбанку №127 від 12 грудня 2017 року "Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України", яка набирає чинності з 14 грудня.

"Сьогодні фізичні особи-українці можуть ввозити в Україну понад 10 тис. євро готівкою в еквіваленті за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі, а також за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінансових установах, та квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цієї готівкою, якщо така мала місце, на суму, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті", - йдеться в повідомленні.

Надалі українці зможуть ввозити таку суму без підтверджувальних документів, тобто тільки за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Водночас, вивезення за межі України понад 10 тис. євро фізичними особами-резидентами в еквіваленті здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними коштів з власних рахунків у банках, та квитанції про здійснення валютно-обмінної операції (у разі здійснення такої операції) на суму, що перевищує в еквіваленті 10 тис. євро.

Нагадаємо, в серпні Нацбанк повністю скасував обмеження на зняття коштів з банківських рахунків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram