ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошта" з 1 січня вводить нові тарифи на посилки

Вартість пересилання відправлення в тарифній лінійці Стандарт зменшиться.

Державна компанія "Укрпошта" оновлює низку тарифів на відправлення внутрішньої кореспонденції з 1 січня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба поштового оператора.

У компанії мають намір скоротити кількість тарифних зон для послуг "Укрпошта Стандарт", "Укрпошта Експрес" з трьох до двох, залишивши такі зони, як "в межах області" (доставка до чотирьох і до двох днів відповідно), "в межах України" (доставка до шести і п'яти днів відповідно).

Так, з 1 січня 2018 року вартість пересилання відправлення в тарифній лінійці Стандарт вагою 10 кг складе 20 грн (зараз - 24 грн) в межах області, 25 грн (зараз 33,6 грн) - в межах України.

Вартість відправлення вагою 30 кг становитиме 66 грн в межах області, 72 грн - в межах України (чинні тарифи 38 грн і 48 грн відповідно).

Також обмеження розмірів відправлення за довгою стороною для тарифної лінійки "Стандарт" скоротиться з 70 до 50 см. Крім того, вартість за повернення або досилання відправлення тепер складе 2,4 грн за кожен кілограм відправлення.

"Такі зміни дозволять оптимізувати витрати на надання послуг поштового зв'язку і підвищити заробітну плату поштовикам", - відзначили в компанії.

Нагадаємо, 2016 рік "Укрпошта", яка є монополістом поштового зв'язку України, закінчила зі збитками 188 млн гривень, збільшивши чистий дохід від реалізації послуг на 15% до 4,484 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram